Welkom bij Doehetzelf Nalatenschap

Bij Doehetzelf Nalatenschap geloven we dat het afwikkelen van een nalatenschap veel makkelijker kan. Daarom bieden we een toegankelijke en gebruiksvriendelijke tool waarmee je moeiteloos zelf de nalatenschap kunt afwikkelen. Geen gedoe, maar een eenvoudige en efficiënte aanpak. Zo stellen we onze kennis en kunde beschikbaar aan iedereen die te maken krijgt met een reguliere nalatenschap.

Ontstaan uit ervaring

Onze oprichter, Max Leffring, heeft met zijn bedrijven i-executeur en NabestaandenZorg al menig nalatenschap afgewikkeld of helpen afwikkelen. Hierbij ontdekte hij, dat het voor nabestaanden vaak helemaal niet nodig is om een tussenpersoon in te schakelen. Wanneer de verstandhouding tussen de erfgenamen goed is, kan de afwikkeling van de nalatenschap prima in onderling overleg worden gedaan. Maar, en dat is vaak de crux: hij heeft zelf ook ervaren hoe complex en tijdrovend dit proces kan zijn. Dat kan beter!

Daarom heeft Max zijn jarenlange ervaring en expertise ingezet om een systeem te ontwikkelen, waarmee je eenvoudig zelf de nalatenschap kunt afwikkelen. Gedurende tien jaar heeft hij aan en met zijn systeem gewerkt en het steeds verder geoptimaliseerd. Met Doehetzelf Nalatenschap stelt hij zijn kennis en het systeem beschikbaar aan het grote publiek.

Onze missie

Bij Doehetzelf Nalatenschap streven we ernaar om het afwikkelen van nalatenschappen voor iedereen toegankelijk, begrijpelijk en eenvoudig te maken. We willen ervoor zorgen dat jij de controle hebt en zelf kunt bepalen hoe je de nalatenschap afwikkelt. Tegelijk willen we je zekerheid geven: de zekerheid dat je het wel zelf, maar niet alleen hoeft te doen. Daarom staan we klaar om je te ondersteunen als je vragen hebt over het zelfstandig regelen van de nalatenschap.

De tool

Met Doehetzelf Nalatenschap heb je een tool in handen, die al jaren door de erfrechtspecialisten en juristen van i-executeur wordt gebruikt en doorontwikkeld. Gebruiksvriendelijkheid, eenvoud en overzicht waren kernwoorden bij het ombouwen van de tool voor het grote publiek. Daarom hebben we het geheel gegoten in een stapsgewijs proces, met heldere instructies bij iedere stap. Het resultaat is nu te bekijken en gebruiken op deze website.

Zoek je een specialist?

Voor het afhandelen van complexere nalatenschappen kan het wenselijk zijn om de hulp van een specialist in te schakelen. Zoek je een specialist, bijvoorbeeld omdat er lastige zaken spelen of omdat de verhoudingen verstoord zijn? Kijk dan ook eens op de website van i-executeur.

De specialisten van i-executeur zijn thuis in het erfrecht en kunnen je advies geven over het afwikkelen van de nalatenschap, of de afwikkeling volledig voor je verzorgen.

Maak een account aan en regel zelf de nalatenschap