Regel het na een overlijden

Het afwikkelen van een nalatenschap is een emotioneel beladen, complexe en tijdrovende taak. Onze tool maakt dit een stuk eenvoudiger. Volg het overzichtelijke stappenplan en ervaar zelf hoe deze taak efficiënt en transparant kan worden uitgevoerd.

Overzichtelijk stappenplan

Met de tool van Doehetzelf Nalatenschap wikkel je de nalatenschap af volgens een overzichtelijk stappenplan. Bij iedere stap krijg je duidelijke instructies, zodat je altijd weet wat je moet doen.

Account aanmaken

Maak voor een bescheiden tarief een account aan en upload de akte van overlijden. Voer de gegevens in van alle erfgenamen of betrokkenen die je toegang tot het dossier wilt geven. Per persoon bepaal jij of zij aan de afwikkeling mogen meewerken of alleen mogen meekijken.

Overlijden melden

Meld het overlijden bij organisaties en instanties. Geef de eventuele vervolgacties, zoals het opzeggen van een abonnement of lidmaatschap door. De gegevens van bijna alle organisaties zijn direct beschikbaar. Er wordt een automatische e-mail opgesteld die je zelf naar wens kunt aanpassen. Alle correspondentie kun je terugvinden in je account.

Boedelbeschrijving

Door in de tool banksaldi, waarde van bezittingen en eventuele schulden op het moment van overlijden vast te leggen, wordt automatisch de omvang van de nalatenschap bepaald.

Erfbelasting berekenen

Omdat de vrijstellingsgrens en het tarief dat de Belastingdienst hanteert al in de tool is ingevoerd, wordt gelijk de eventuele verschuldigde erfbelasting berekend.

Financiële afwikkeling 

De tool maakt het betalingsverkeer inzichtelijk. Upload documenten zoals eindafrekeningen, nota’s en belastingaanslagen waardoor de geldstroom voor iedereen die toegang heeft tot het dossier transparant is.

Erfdelen uitkeren

Zijn alle bij- en afschrijvingen afgehandeld? Dan kun je met de heldere uitdelingslijst overgaan tot het uitkeren van de erfdelen.

Tarief

Eenmalig

€ 125,-

per nalatenschap

Je betaalt dit bedrag éénmalig per nalatenschap.
Alle gemakken van de tool zit bij de prijs inbegrepen.