Testament opvragen

Ben je op zoek naar informatie over het opvragen van een testament? Of wil je weten of er überhaupt een testament is en waar je dit kunt checken? Het is belangrijk om helderheid te hebben over de wensen van de overledene, zodat je de erfenis op de juiste manier kunt afhandelen. Bij Doehetzelf Nalatenschap hebben we veel ervaring in huis met het afwikkelen van nalatenschappen. We delen graag onze kennis over het opvragen van het testament. Ook laten we je graag kennismaken met onze handige tool, waarmee je zelf eenvoudig de volledige afwikkeling van de nalatenschap regelt.

Is er een testament?

Als nabestaande wil je weten of er een testament is opgesteld. Een testament bevat belangrijke informatie over de verdeling van de nalatenschap, benoeming van executeurs en andere specifieke wensen van de overledene. Om te achterhalen of er een testament bestaat, kun je gebruikmaken van het Centraal Testamentenregister (CTR). Dit register wordt beheerd door de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) en biedt inzicht in geregistreerde testamenten in Nederland.

Hoe kun je het testament opvragen?

Het opvragen van een testament kan worden gedaan bij de notaris die het testament heeft opgesteld. In sommige gevallen kan het testament ook bij een andere notaris worden bewaard. In het Centraal Testamentenregister kan je nagaan of er een testament is geregistreerd en bij welke notaris deze is gedeponeerd. Het CTR biedt een betrouwbare bron van informatie om jou te helpen bij het vinden van het testament.

Doehetzelf Nalatenschap biedt ondersteuning bij het opvragen van een testament, door middel van een directe link naar het Centraal Testamentenregister. Dat is slechts een van de vele functionaliteiten die samen de complete oplossing vormen voor het afwikkelen van de erfenis.

Doehetzelf Nalatenschap: de complete oplossing

Na het verkrijgen van de benodigde informatie over het testament, sta je wellicht voor de uitdaging om de volledige nalatenschap op een correcte en gestructureerde manier af te handelen. Met Doehetzelf Nalatenschap wordt deze uitdaging een eenvoudige taak. Onze tool biedt een complete oplossing om de afwikkeling van de nalatenschap efficiënt en overzichtelijk te regelen.

Met Doehetzelf Nalatenschap geniet je van de volgende voordelen:

  • Gestroomlijnde afwikkeling: Onze tool biedt een gestructureerde aanpak en een overzichtelijk dashboard om stap voor stap door de afwikkeling te gaan. Geen zorgen over het missen van belangrijke taken of deadlines.

  • Efficiënt beheer: Beheer alle administratieve taken en documenten eenvoudig vanuit één centrale tool. Van het melden van het overlijden tot het regelen van financiële zaken, Doehetzelf Nalatenschap maakt het gemakkelijk en efficiënt.

  • Transparantie en samenwerking: Betrokkenen kunnen worden uitgenodigd om toegang te krijgen tot het dossier, waardoor transparantie en samenwerking mogelijk zijn tijdens de afwikkeling van de nalatenschap. Dit voorkomt misverstanden en bevordert een gezamenlijke aanpak.

  • Veiligheid en privacy: We hebben de nodige veiligheidsmaatregelen genomen om de vertrouwelijkheid van gevoelige informatie te waarborgen. De hoofdgebruiker kan mede-erfgenamen autoriseren. Wie niet geautoriseerd is heeft geen toegang tot het dossier. 

Meer weten over ‘testament opvragen’?

Doehetzelf Nalatenschap is ontstaan vanuit ervaring. Oprichter Max Leffring heeft jarenlange ervaring met het afwikkelen van nalatenschappen met zijn bedrijven i-executeur en NabestaandenZorg. Gedurende 10 jaar werkte hij aan en met een tool die hierbij ondersteunt. Gepassioneerd om mensen te helpen zelf eenvoudige erfenissen af te wikkelen, bouwde hij de tool om voor het grote publiek. De kennis en ervaring Max en zijn team zijn de stevige fundering onder Doehetzelf Nalatenschap. Onze kennis over testamenten delen we in de kennisbank op onze site. Hier lees je op je gemak over bijvoorbeeld hoe je weet of er een testament is, het opvragen ervan en hoe het werkt als er geen testament is.

Ontdek Doehetzelf Nalatenschap

Als je klaar bent om de afwikkeling van de nalatenschap op een efficiënte en georganiseerde manier aan te pakken, is het tijd om Doehetzelf Nalatenschap te ontdekken. Voor een eenmalig, laag tarief per nalatenschap heb je toegang tot een complete tool vol waardevolle functionaliteiten. Met een gebruiksvriendelijke interface en stapsgewijze begeleiding helpt onze tool je door het proces. Meer weten? Lees hier hoe het werkt.

Over Doehetzelf Nalatenschap

Doehetzelf Nalatenschap is ontstaan vanuit jarenlange ervaring in het afwikkelen van nalatenschappen. We begrijpen dat nabestaanden vaak zelf de zaken willen en kunnen afhandelen. Oprichter Max Leffring heeft met zijn expertise en gedreven team een unieke tool ontwikkeld die overzicht en gemak brengt voor alle nabestaanden. Bij Doehetzelf Nalatenschap streven we ernaar om de afwikkeling van nalatenschappen eenvoudiger te maken, zodat je op je eigen tempo en zonder tussenkomst van derden de nalatenschap kunt regelen.

Zoek je een specialist?

Ben je op zoek naar iemand die je kan helpen en ondersteunen bij het afwikkelen van de nalatenschap? Bijvoorbeeld omdat er lastige zaken spelen of omdat de verhoudingen verstoord zijn? Kijk dan ook eens op de website van i-executeur.

Met een complexe nalatenschap zet je de i-executeur specialist in zijn kracht. Deze is thuis in het erfrecht en kan je advies geven over het afwikkelen van de nalatenschap, dan wel de afwikkeling volledig voor je verzorgen. 

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag over onze werkwijze of onze tool? Op zoek naar praktische informatie over bijvoorbeeld het achterhalen van een testament of wanneer een notaris nodig is? 

In de uitgebreide kennisbank vind je het antwoord op al je vragen.

Zowel individuele personen als organisaties, zoals goede doelen, kunnen worden ingevoerd als erfgenamen en/of ontvangers van een legaat.

Jazeker, ook deze erfgenamen of verkrijgers van een legaat kun je als begunstigde invoeren.

Na het inloggen worden de nalatenschappen getoond waar je toegang toe is verschaft. Hieraan zit geen limiet.

Maak een account en regel zelf de nalatenschap