Postcode Loterij opzeggen bij overlijden

Bij overlijden maakt Postcode Loterij het vrij eenvoudig om het abonnement stop te zetten of over te nemen. Echter, er zijn vaak meer diensten en instanties waar het overlijden bij gemeld moet worden, wat bij elkaar toch een flinke klus wordt. En dat is nog maar één onderdeel van het afhandelen van de nalatenschap. Als nabestaande, wanneer je dit zelf doet – wat prima mogelijk is – komen er nog meer zaken bij, zoals de financiële afhandeling, het bepalen van de verdeling en het berekenen van de erfbelasting. Ondertussen moet je ook communiceren met bedrijven, instanties en andere nabestaanden.

Gelukkig kun je al deze zaken nu eenvoudig regelen met Doehetzelf Nalatenschap. Het platform biedt gemak en overzicht voor jou en de andere nabestaanden, zodat jullie eerder aan het rouwproces kunnen toekomen. Of het nu gaat om het opzeggen van de Postcode Loterij bij overlijden, het maken van boedelbeschrijvingen of het verzorgen van de correspondentie, Doehetzelf Nalatenschap staat voor je klaar.

Meer dan een opzegservice

Met de tool van Doehetzelf Nalatenschap kan je bij overlijden de Postcode Loterij opzeggen, samen met de diensten van andere telecombedrijven, banken, verzekeringsmaatschappijen, hypotheekverstrekkers, goededoelenorganisaties, woningcorporaties en meer. Onze database bevat inmiddels zo’n 3400 organisaties en we zijn altijd bezig deze nóg completer te maken. Laat het ons dan ook weten als je een organisatie mist. Doehetzelf Nalatenschap is echter meer dan een opzegservice. Met onze unieke dienst maken we het gemakkelijk om zelf de gehele nalatenschap af te wikkelen, alles vanuit één centraal dossier.

 

Doehetzelf Nalatenschap: ontstaan uit ervaring

Doehetzelf Nalatenschap is ontstaan vanuit ervaring. Oprichter Max Leffring heeft met zijn bedrijven NabestaandenZorg en i-executeur vele nalatenschappen afgewikkeld. In de praktijk ontdekte hij dat in veel gevallen nabestaanden zelf de zaken kunnen en willen afhandelen. Bij een goede verstandhouding onderling kan dit in overleg met elkaar, vaak zonder tussenkomst van een notaris of een externe deskundige. De afwikkeling van een nalatenschap kost echter veel tijd. Je moet aan veel zaken denken bij overlijden, zoals het opzeggen van de Postcode Loterij en andere abonnementen, administratie afwikkelen, bezittingen inventariseren en checken of er een testament is.

Dit bracht Max Leffring op zijn missie: zorgen dat het makkelijker wordt om de nalatenschap écht zelf te kunnen afwikkelen. Met Doehetzelf Nalatenschap heeft de expert een unieke tool ontwikkeld, die overzicht en gemak brengt voor alle nabestaanden. Het stelt nabestaanden in staat om op een gestructureerde manier de nalatenschap af te handelen, zonder de complexiteit en stress die vaak gepaard gaan met dit proces. Zo kunnen zij op een persoonlijke en doeltreffende wijze de zaken regelen, en dat alles vanuit één centrale plek.

 

De voordelen van onze tool

Met Doehetzelf Nalatenschap wordt het afwikkelen van een nalatenschap eenvoudig en simpel. De tool biedt een overzichtelijk dossier met stapsgewijze instructies, zodat je precies weet wat je moet doen. Het opzeggen van abonnementen en lidmaatschappen bij overlijden, zoals bij de Postcode Loterij, is hiermee zo gedaan. Bovendien kun je met het platform de omvang van de nalatenschap bepalen en deze eenvoudig verdelen met de andere erfgenamen. Dit alles op een snelle, duidelijke en gestructureerde manier, zodat het afhandelen van de nalatenschap een stuk minder complex en stressvol wordt.

Dit zijn in het kort de voordelen van onze unieke tool:

  • Overzichtelijk dashboard, toegankelijk voor alle betrokkenen;
  • Gebruiksvriendelijke interface die je stap voor stap begeleidt bij het regelen van alle administratieve taken;
  • Meer dan 3400 organisaties, waarbij je met een druk op de knop het overlijden kan melden;
  • Eenvoudig de omvang van de nalatenschap bepalen en deze verdelen met de andere erfgenamen;
  • Moeiteloos de erfbelasting per erfgenaam berekenen.

 

De Nationale Postcode Loterij opzeggen bij overlijden, boedelbeschrijving en erfbelasting, de gehele financiële afwikkeling, alles kan voortaan met één tool.

Hoe werkt het?

Onze tool is gemaakt om zelf gemakkelijk en eenvoudig een nalatenschap af te wikkelen. Maar wat kun je dan precies regelen? We leggen het hier graag aan je uit. In de tool kom je een aantal bouwstenen tegen. Als je deze allemaal doorloopt, zul je de nalatenschap altijd succesvol afwikkelen. Bekijk hiernaast de korte uitlegvideo.

Over Doehetzelf Nalatenschap

Doehetzelf Nalatenschap is ontstaan vanuit jarenlange ervaring in het afwikkelen van nalatenschappen. We begrijpen dat nabestaanden vaak zelf de zaken willen en kunnen afhandelen. Oprichter Max Leffring heeft met zijn expertise en gedreven team een unieke tool ontwikkeld die overzicht en gemak brengt voor alle nabestaanden. Bij Doehetzelf Nalatenschap streven we ernaar om de afwikkeling van nalatenschappen eenvoudiger te maken, zodat je op je eigen tempo en zonder tussenkomst van derden de nalatenschap kunt regelen.

Zelf de nalatenschap afwikkelen: meld je aan

Met Doehetzelf Nalatenschap hoef je je geen zorgen te maken over het opzeggen van abonnementen en diensten zoals de Nationale Postcode Loterij na een overlijden. Maak eenmalig een account aan op Doehetzelfnalatenschap.nl en log in. Je hebt nu een tool in handen om de gehele nalatenschap snel en efficiënt af te wikkelen, veelal zonder notaris of een externe deskundige. Zo komen jij en je naasten eerder aan het rouwproces toe. 

Wil je meer weten, breng dan een bezoek aan onze kennisbank. Hier vind je vragen en antwoorden over de tool van Doehetzelf Nalatenschap, het achterhalen van een testament, wanneer een notaris nodig is en meer.

Zoek je een specialist?

Ben je op zoek naar iemand die je kan helpen en ondersteunen bij het afwikkelen van de nalatenschap? Bijvoorbeeld omdat er lastige zaken spelen of omdat de verhoudingen verstoord zijn? Kijk dan ook eens op de website van i-executeur.

Met een complexe nalatenschap zet je de i-executeur specialist in zijn kracht. Deze is thuis in het erfrecht en kan je advies geven over het afwikkelen van de nalatenschap, dan wel de afwikkeling volledig voor je verzorgen. 

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag over onze werkwijze of onze tool? Op zoek naar praktische informatie over bijvoorbeeld het achterhalen van een testament of wanneer een notaris nodig is? 

In de uitgebreide kennisbank vind je het antwoord op al je vragen.

Zowel individuele personen als organisaties, zoals goede doelen, kunnen worden ingevoerd als erfgenamen en/of ontvangers van een legaat.

Jazeker, ook deze erfgenamen of verkrijgers van een legaat kun je als begunstigde invoeren.

Na het inloggen worden de nalatenschappen getoond waar je toegang toe is verschaft. Hieraan zit geen limiet.

Maak een account en regel zelf de nalatenschap