Erfbelasting-tarieven

Bij Doehetzelf Nalatenschap houden we een scherp oog op de nieuwe tarieven voor de erfbelasting. Doordat we voorpublicaties ontvangen én direct lezen, kunnen we al voor het eind van het jaar, en lang voordat de Belastingdienst ze publiceert, de nieuwe erfbelastingtarieven presenteren. Je vindt ze op deze pagina. Het is voor ons van groot belang om altijd de huidige en aanstaande tarieven te weten. Wij gebruiken ze namelijk in onze tool, waarmee je eenvoudig zelf de gehele nalatenschap afhandelt. Het berekenen van de erfbelasting met een druk op de knop is slechts een van de vele functies en gemakken die deze tool levert, voor een schappelijk all-inbedrag per nalatenschap. Bekijk de nieuwe erfbelastingtarieven en wikkel de erfenis af volgens ons overzichtelijke stappenplan.

Erfbelasting tarieven

De nieuwe tarieven erfbelasting

De nieuwe tarieven voor de erfbelasting vind je in onze kennisbank. Afhankelijk van wanneer je kijkt, vind je hier de erfbelasting 2024, 2025. 2026 enzovoorts, nog voordat deze tarieven op de website van de Belastingdienst staan.

Wanneer gaan de nieuwe tarieven voor erfbelasting in?

De nieuwe erfbelastingtarieven gaan altijd in op 1 januari van het betreffende nieuwe jaar. Dit betekent dat alle erfenissen en schenkingen die op of na deze datum plaatsvinden, onder de nieuwe tarieven vallen. Dit is ook een van de redenen dat wij al vroeg de nieuwe tarieven in onze tool integreren: zodat je alvast de erfbelasting kunt berekenen over een erfenis die het volgende jaar wordt verdeeld. 

Gemakkelijk de erfbelasting berekenen met Doehetzelf Nalatenschap

Als je gebruik maakt van de tool van Doehetzelf Nalatenschap, hoef je niet handmatig de erfbelasting te berekenen. Doordat we de huidige en nieuwe erfbelasting-tarieven in de tool verwerken, kun je eenvoudig de te verwachten erfbelasting berekenen. Deze berekening is te maken aan het eind van het overzichtelijke stappenplan, waarin je de nalatenschap van A tot en met Z zelf afhandelt.

Handel zelf de nalatenschap vlot en efficiënt af

Er zijn vele zaken te regelen als je het afwikkelen van een erfenis op je schouders neemt. Voordat je toe komt aan het toepassen van de nieuwe erfbelasting-tarieven, heb je diverse andere zaken af te handelen. Met Doehetzelf Nalatenschap doe je dit allemaal vanuit een centraal dashboard, die je desgewenst toegankelijk maakt voor mede-erfgenamen om mee te kijken of mee te werken. 

  • Meld het overlijden en zeg abonnementen en diensten op met een druk op de knop. Gebruik modelbrieven en kies eenvoudig uit de database met meer dan 3400 organisaties.
  • Maak een boedelbeschrijving met banksaldo’s, bezittingen en schulden en handel overzichtelijk de financiën af.
  • Laat de tool in een handomdraai de erfverdeling en de erfbelasting berekenen volgens de tarieven van het huidige of het volgende jaar, afgestemd op wanneer de erfenis plaatsvindt.

Altijd de actuele erfbelasting-tarieven bij de hand

Met Doehetzelf Nalatenschap heb je altijd de actuele erfbelastingtarieven bij de hand. Dat niet alleen, je kunt ze al voor de ingang toepassen terwijl je vlot en eenvoudig de nalatenschap afhandelt. Heb je vragen over onze tool, neem dan gerust contact met ons op.

Besef jij wel hoe bijzonder jij bent? Ontdek hier de unieke aanbieding voor uitvaartverzorgers.

Kies voor een samenwerking en laat jouw klanten profiteren van 20% korting op onze tool.

361

Gebruikers

3558

Organisaties

Hoe werkt het?

Onze tool is gemaakt om zelf eenvoudig een nalatenschap af te wikkelen. Maar wat kun je dan precies regelen? We leggen het hier graag aan je uit. In de tool kom je een aantal bouwstenen tegen. Als je deze allemaal doorloopt, zul je de nalatenschap altijd succesvol afwikkelen. Bekijk hiernaast de korte uitlegvideo.

De voordelen

Overlijden melden

Boedelbeschrijving

Financiële afwikkeling

Overlijden melden

Boedelbeschrijving

Financiële afwikkeling

"Het afwikkelen van de nalatenschap van mijn vader werk zo een stuk fijner"

Het was heel fijn om samen met mijn broers en zussen op deze manier te werken aan de nalatenschap. We hebben dit alles als prettig ervaren. Er werd veel voor ons geregeld en hadden altijd overzicht. Echt een aanrader!

Over Doehetzelf Nalatenschap

Doehetzelf Nalatenschap is ontstaan vanuit jarenlange ervaring in het afwikkelen van nalatenschappen. We begrijpen dat nabestaanden vaak zelf de zaken willen en kunnen afhandelen. Oprichter Max Leffring heeft met zijn expertise en gedreven team een unieke tool ontwikkeld die overzicht en gemak brengt voor alle nabestaanden. Bij Doehetzelf Nalatenschap streven we ernaar om de afwikkeling van nalatenschappen eenvoudiger te maken, zodat je op je eigen tempo en zonder tussenkomst van derden de nalatenschap kunt regelen.

Over Doehetzelf Nalatenschap

Zoek je een specialist?

Ben je op zoek naar iemand die je kan ondersteunen bij het afwikkelen van de nalatenschap? Bijvoorbeeld omdat er lastige zaken spelen of omdat de verhoudingen verstoord zijn?

Schakel bij een complexe nalatenschap de i-executeur in. Deze specialist is thuis in het erfrecht en kan je advies geven over het afwikkelen van de nalatenschap, of de afwikkeling volledig voor je verzorgen.

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag over onze werkwijze of onze tool? Op zoek naar praktische informatie over bijvoorbeeld het achterhalen van een testament of wanneer een notaris nodig is? 

In de uitgebreide kennisbank vind je het antwoord op al je vragen.

Zowel individuele personen als organisaties, zoals goede doelen, kunnen worden ingevoerd als erfgenamen en/of ontvangers van een legaat.

Jazeker, ook deze erfgenamen of verkrijgers van een legaat kun je als begunstigde invoeren.

Na het inloggen worden de nalatenschappen getoond waar je toegang toe is verschaft. Hieraan zit geen limiet.

Maak een account en regel zelf de nalatenschap