Centraal Testamentenregister

Het Centraal Testamentenregister (CTR) is de centrale database waar je kunt achterhalen of de overledene een testament heeft laten opstellen. Ongeacht of er een testament is, heb je als verantwoordelijke voor de afhandeling van de erfenis nogal wat te inventariseren, regelen en communiceren. Met Doehetzelf Nalatenschap is er een nieuwe, innovatieve tool die de complete afwikkeling van een nalatenschap vereenvoudigt. De tool voorziet in alles van een link naar het Centraal Testamentenregister en een overzichtelijk dossier, tot het opzeggen van diensten, afhandelen van financiën en berekenen van de erfbelasting.

Is er een testament?

Als nabestaande wil je deze cruciale informatie weten om de nalatenschap op een correcte manier af te kunnen handelen. Weet je niet of er een testament is, dan is het raadzaam om het Centraal Testamentenregister te raadplegen. Of er een testament is, heeft invloed op hoe je de nalatenschap afhandelt. de benoeming van een executeur en de verdeling van de nalatenschap, oftewel van onder meer goederen en middelen. 

Of er nu een testament aanwezig is of niet, Doehetzelf Nalatenschap biedt waardevolle functionaliteiten die het afhandelen van de nalatenschap structureren en eenvoudiger maken.

Vereenvoudig de afwikkeling van de nalatenschap

Met Doehetzelf Nalatenschap heb je alle benodigde functionaliteiten binnen handbereik om de afwikkeling van een nalatenschap efficiënt en gestructureerd te laten verlopen. Of je nu wilt controleren of er een testament is, financiële zaken wilt afhandelen, eigendommen wilt verdelen of erfbelasting wilt berekenen, onze tool biedt een alles-in-één oplossing voor een soepele afwikkeling van de nalatenschap.

Efficiëntie en gebruiksgemak

Het verdwalen in documenten, Excelsheets, e-mails en websites is verleden tijd. Hoe soepeler het afwikkelingsproces, hoe eerder en geruster je aan het rouwproces kan beginnen. Doehetzelf Nalatenschap biedt waar je behoefte aan hebt:

  • Efficiëntie: De gestructureerde opzet en overzichtelijke interface helpen je belangrijke taken en deadlines bij te houden. Zo voorkom je dat essentiële stappen worden vergeten of dat kostbare tijd verloren gaat aan het zoeken naar informatie of documenten.

  • Gebruiksgemak: Met Doehetzelf Nalatenschap heb je alle functionaliteiten die je nodig hebt, handig samengebracht in één tool. Van het raadplegen van het Centraal Testamentenregister tot het regelen van financiële zaken en het verdelen van eigendommen, alles is binnen handbereik.

  • Transparantie en samenwerking: Je kan eenvoudig andere betrokkenen, zoals mede-nabestaanden, toegang geven tot het dossier. Hierdoor blijft iedereen op de hoogte van de voortgang en kunnen ze indien nodig input leveren. Transparantie en gezamenlijke betrokkenheid bevorderen een harmonieuze afwikkeling van de nalatenschap.

  • Veiligheid en vertrouwelijkheid: Privacy en vertrouwelijkheid zijn belangrijk bij het omgaan met gevoelige informatie. Doehetzelf Nalatenschap heeft robuuste beveiligingsmaatregelen getroffen, zodat alleen door jou geautoriseerde personen toegang hebben tot het dossier en de privacy gewaarborgd blijft.

Ontdek de tool van Doehetzelf Nalatenschap

Overzichtelijk dashboard

Toegankelijk voor alle betrokkenen, biedt ons dashboard een overzicht van de verschillende stappen die je moet doorlopen voor een succesvolle afhandeling van de nalatenschap.

Gestroomlijnde interface

Onze intuïtieve interface begeleidt je stap voor stap bij het uitvoeren van alle administratieve taken, van het regelen van financiële zaken tot het verdelen van eigendommen.

Toegang tot het Centraal Testamentenregister

Via onze tool heb je een directe link met het Centraal Testamentenregister. Zo kun je snel en gemakkelijk controleren of de overledene een testament heeft laten opstellen.

Efficiënte financiële afhandeling

Doehetzelf Nalatenschap biedt de nodige functionaliteiten om financiële zaken af te handelen, zoals het beheren van betalingen en het berekenen van erfbelasting. Zo blijft alles overzichtelijk en correct.

Transparante eigendomsverdeling

Onze tool helpt je bij het verdelen van eigendommen onder de erfgenamen. Met een duidelijk overzicht en heldere instructies zorg je voor een eerlijke en transparante verdeling.

Van Centraal Testamentenregister naar Doehetzelf Nalatenschap

Je zocht naar informatie over het Centraal Testamentenregister en ontdekte een complete tool om eenvoudig de gehele nalatenschap af te wikkelen. Nu wil je wellicht weten: hoe werkt het en wat kost het? We houden het tarief laag, want we vinden het belangrijk dat iedereen een eenvoudige erfenis kan afwikkelen met Doehetzelf Nalatenschap. Onze gebruiksvriendelijke tool begeleidt je stap voor stap en biedt je de ondersteuning die je nodig hebt. Op de pagina ‘Hoe werkt het?‘ vind je meer informatie en een handige video. Start nu met een efficiënte en effectieve afwikkeling van de nalatenschap.

Vragen en antwoorden

Heb je nog vragen over het Centraal Testamentenregister of Doehetzelf Nalatenschap? In onze uitgebreide Kennisbank vind je de antwoorden op vele vragen. Staat jouw antwoord er niet bij? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag

Over Doehetzelf Nalatenschap

Doehetzelf Nalatenschap is ontstaan vanuit jarenlange ervaring in het afwikkelen van nalatenschappen. We begrijpen dat nabestaanden vaak zelf de zaken willen en kunnen afhandelen. Oprichter Max Leffring heeft met zijn expertise en gedreven team een unieke tool ontwikkeld die overzicht en gemak brengt voor alle nabestaanden. Bij Doehetzelf Nalatenschap streven we ernaar om de afwikkeling van nalatenschappen eenvoudiger te maken, zodat je op je eigen tempo en zonder tussenkomst van derden de nalatenschap kunt regelen.

Zoek je een specialist?

Ben je op zoek naar iemand die je kan helpen en ondersteunen bij het afwikkelen van de nalatenschap? Bijvoorbeeld omdat er lastige zaken spelen of omdat de verhoudingen verstoord zijn? Kijk dan ook eens op de website van i-executeur.

Met een complexe nalatenschap zet je de i-executeur specialist in zijn kracht. Deze is thuis in het erfrecht en kan je advies geven over het afwikkelen van de nalatenschap, dan wel de afwikkeling volledig voor je verzorgen. 

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag over onze werkwijze of onze tool? Op zoek naar praktische informatie over bijvoorbeeld het achterhalen van een testament of wanneer een notaris nodig is? 

In de uitgebreide kennisbank vind je het antwoord op al je vragen.

Zowel individuele personen als organisaties, zoals goede doelen, kunnen worden ingevoerd als erfgenamen en/of ontvangers van een legaat.

Jazeker, ook deze erfgenamen of verkrijgers van een legaat kun je als begunstigde invoeren.

Na het inloggen worden de nalatenschappen getoond waar je toegang toe is verschaft. Hieraan zit geen limiet.

Maak een account en regel zelf de nalatenschap