Afwikkeling nalatenschap

De eerste stap bij de afwikkeling van een nalatenschap, is het creëren van overzicht. Door taken op een rij te zetten, heb je te allen tijde in beeld wat je op dat moment te doen staat. Nu is het goed dat je op je zoektocht naar informatie Doehetzelf Nalatenschap hebt ontdekt. Onze tool kan namelijk de afwikkeling van de nalatenschap eenvoudig maken. Vanuit één centraal dashboard regel je het melden van overlijden, opzeggen van abonnementen, de financiële afhandeling en het berekenen van de verdeling en erfbelasting. De tool biedt transparantie en overzicht voor alle erfgenamen

Afwikkeling nalatenschap

Afwikkeling niet-complexe nalatenschap

Een niet-complexe nalatenschap is een harmonieuze situatie waarin de erfgenamen in goede verstandhouding zelf de afwikkeling van de nalatenschap kunnen regelen. Dat dit in vele situaties het geval is, ervaart oprichter Max Leffring al jarenlang met zijn andere bedrijven i-executeur en NabestaandenZorg. Hij ontwikkelde een tool die zijn team en de nabestaanden steeds efficiënter door het proces loodste. Met Doehetzelf Nalatenschap stelt hij de doorontwikkelde tool beschikbaar aan iedereen. Voor een eenmalig, scherp tarief per nalatenschap heb je een tool in handen die alles biedt wat je nodig hebt om de volledige afwikkeling van een nalatenschap in goede banen te leiden.

Wat kun je allemaal regelen met Doehetzelf Nalatenschap?

Alle communicatie en documentatie wordt georganiseerd ondergebracht in je dashboard. Je kan andere erfgenamen toegang geven, zodat zij altijd inzicht hebben in het proces. De tool leidt je stapsgewijs door de afwikkeling van de nalatenschap.

Overlijden melden: Begin bij het begin. De groeiende database bevat meer dan 3.600 organisaties. Meld het overlijden bij relevante instanties en diensten, zoals banken, hypotheekverstrekkers en verzekeraars. Met een druk op de knop zeg je tegelijk de nog lopende abonnementen en lidmaatschappen op. Zo vermijd je onnodige kosten en administratieve rompslomp.

Bezittingen en schulden: Creëer helderheid door alle bezittingen, schulden en eigendommen overzichtelijk vast te leggen. Zo breng je de omvang van de nalatenschap in kaart en voorkom je onnodige verrassingen.

Erfbelasting berekenen: Je hebt nu moeiteloos de omvang van de nalatenschap vastgesteld. In de tool zijn de belastingvrije grenzen en tarieven van de Belastingdienst al geïntegreerd. Hierdoor krijg je automatisch een nauwkeurige berekening van de mogelijke erfbelasting. Dit wordt helder en duidelijk per erfgenaam weergegeven.

Financiële afhandeling: De tool biedt helder inzicht in financiële transacties. Registreer eenvoudig inkomsten en uitgaven, zodat je altijd op de hoogte bent van financiële bewegingen. Upload documenten zoals eindafrekeningen, nota’s en belastingaanslagen. Hierdoor verloopt de afhandeling volledig transparant. Erfgenamen worden geïnformeerd over financiële transacties en kunnen op elk moment het actuele saldo raadplegen.

Uitkeren erfdelen: Nadat alle financiële transacties zijn verwerkt, kun je overgaan tot het uitkeren van de erfdelen. Een duidelijke uitdelingslijst wordt beschikbaar gesteld, waarmee je de verdeling op een overzichtelijke manier aan de erfgenamen kunt communiceren.

Afwikkeling nalatenschap: maak een account aan

Het afwikkelen van een nalatenschap kan moeiteloos en efficiënt zijn met Doehetzelf Nalatenschap aan je zijde. Kijk op ‘Hoe werkt het?‘ om te ontdekken hoe onze tool werkt en hoe je elke stap van het proces moeiteloos kunt doorlopen. Als je klaar bent om te beginnen, maak je eenmalig een account aan. Voor een scherp tarief per nalatenschap beschik je over de complete tool en alle features. De afwikkeling van een nalatenschap wordt eenvoudig met Doehetzelf Nalatenschap.

Besef jij wel hoe bijzonder jij bent? Ontdek hier de unieke aanbieding voor uitvaartverzorgers.

Kies voor een samenwerking en laat jouw klanten profiteren van 20% korting op onze tool.

Hoe werkt het?

Onze tool is gemaakt om zelf eenvoudig een nalatenschap af te wikkelen. Maar wat kun je dan precies regelen? We leggen het hier graag aan je uit. In de tool kom je een aantal bouwstenen tegen. Als je deze allemaal doorloopt, zul je de nalatenschap altijd succesvol afwikkelen. Bekijk hiernaast de korte uitlegvideo.

De voordelen

Overlijden melden

Boedelbeschrijving

Financiële afwikkeling

Overlijden melden

Boedelbeschrijving

Financiële afwikkeling

"Het afwikkelen van de nalatenschap van mijn vader werk zo een stuk fijner"

Het was heel fijn om samen met mijn broers en zussen op deze manier te werken aan de nalatenschap. We hebben dit alles als prettig ervaren. Er werd veel voor ons geregeld en hadden altijd overzicht. Echt een aanrader!

Over Doehetzelf Nalatenschap

Doehetzelf Nalatenschap is ontstaan vanuit jarenlange ervaring in het afwikkelen van nalatenschappen. We begrijpen dat nabestaanden vaak zelf de zaken willen en kunnen afhandelen. Oprichter Max Leffring heeft met zijn expertise en gedreven team een unieke tool ontwikkeld die overzicht en gemak brengt voor alle nabestaanden. Bij Doehetzelf Nalatenschap streven we ernaar om de afwikkeling van nalatenschappen eenvoudiger te maken, zodat je op je eigen tempo en zonder tussenkomst van derden de nalatenschap kunt regelen.

Zoek je een specialist?

Ben je op zoek naar iemand die je kan ondersteunen bij het afwikkelen van de nalatenschap? Bijvoorbeeld omdat er lastige zaken spelen of omdat de verhoudingen verstoord zijn?

Schakel bij een complexe nalatenschap de i-executeur in. Deze specialist is thuis in het erfrecht en kan je advies geven over het afwikkelen van de nalatenschap, of de afwikkeling volledig voor je verzorgen.

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag over onze werkwijze of onze tool? Op zoek naar praktische informatie over bijvoorbeeld het achterhalen van een testament of wanneer een notaris nodig is? 

In de uitgebreide kennisbank vind je het antwoord op al je vragen.

Zowel individuele personen als organisaties, zoals goede doelen, kunnen worden ingevoerd als erfgenamen en/of ontvangers van een legaat.

Jazeker, ook deze erfgenamen of verkrijgers van een legaat kun je als begunstigde invoeren.

Na het inloggen worden de nalatenschappen getoond waar je toegang toe is verschaft. Hieraan zit geen limiet.

Maak een account en regel zelf de nalatenschap