Afwikkeling eenvoudige erfenis


Het afwikkelen van een nalatenschap hoeft geen tijdrovende, uitputtende taak te zijn. Wanneer de verstandhouding tussen de nabestaanden goed is, is de afwikkeling van een eenvoudige erfenis prima zelf te doen. Toch kan het melden van overlijden, opzeggen van diensten en abonnementen, de financiële afhandeling en het bepalen van de verdeling een berg vormen waar je tegenop ziet. Met Doehetzelf Nalatenschap regel je al deze zaken eenvoudig vanuit één overzichtelijke tool. Terwijl je de afwikkeling van de eenvoudige erfenis van A tot Z regelt, kun je de mede-nabestaanden mee laten kijken in het dossier. De tool biedt transparantie, overzicht en een complete oplossing voor het afhandelen van de nalatenschap.

Wat is een ‘eenvoudige erfenis’?

We spreken van een eenvoudige erfenis wanneer de situatie rondom de nalatenschap relatief ongecompliceerd is. Dit betekent dat er geen complexe juridische kwesties of geschillen tussen de nabestaanden zijn. Het kan bijvoorbeeld gaan om een nalatenschap met slechts een paar bezittingen en weinig schulden. De erfenis brengt dan geen ingewikkelde of grote financiële kwesties met zich mee. De verdeling is relatief duidelijk en alle betrokken partijen het eens zijn over de afwikkeling. Bij een eenvoudige erfenis kun je ervoor kiezen om de afwikkeling zelf te regelen, zonder de noodzaak van professionele juridische of financiële ondersteuning.

 

Verdwalen in Excelsheets

Bij de afwikkeling van een eenvoudige erfenis komt toch redelijk wat kijken, ondanks dat het een relatief eenvoudige situatie is. Ten eerste is er onderzoek nodig om te achterhalen wat er precies geregeld moet worden, zodat er niets over het hoofd wordt gezien en er geen latere problemen ontstaan. Daarnaast vereist het afwikkelen van een eenvoudige erfenis structuur, organisatie en communicatie, wat soms moeilijk op te brengen kan zijn na het verlies van een dierbare. Het gevolg is vaak dat je verdwaalt in Excelsheets, papieren en e-mails.

 

Waarom onze tool gebruiken om de nalatenschap af te handelen?

Doehetzelf Nalatenschap biedt houvast en overzicht met een duidelijk stappenplan. Met behulp van onze tool worden geen belangrijke zaken vergeten. Je kunt alles regelen vanuit één centrale tool, van het melden van overlijden en het opzeggen van diensten tot het berekenen van de erfbelasting.

De tool van Doehetzelf Nalatenschap biedt o.a. de volgende voordelen:

  • Efficiëntie: Onze tool kan je helpen om het afwikkelingsproces efficiënter te maken. Het biedt een gestructureerde en georganiseerde aanpak, waardoor je belangrijke taken en deadlines kunt bijhouden. Dit voorkomt dat je belangrijke stappen vergeet of kostbare tijd verspilt aan het zoeken naar informatie of documenten.

  • Gemak: Met de tool van Doehetzelf Nalatenschap heb je alle benodigde informatie en functionaliteiten binnen handbereik. Je kunt documenten digitaal opslaan, belangrijke contacten bijhouden, herinneringen instellen voor belangrijke taken en nog veel meer. Dit vereenvoudigt het proces en maakt het gemakkelijker om alle aspecten van de afwikkeling van de eenvoudige erfenis bij te houden.

  • Transparantie en samenwerking: Je kunt de mede-nabestaanden toegang geven tot het dossier, zodat zij op de hoogte blijven van de voortgang en eventueel input kunnen geven. Dit helpt bij het voorkomen van misverstanden en bevordert een gezamenlijke aanpak bij de afwikkeling van de eenvoudige erfenis.

  • Veiligheid en privacy: De betrouwbare tool biedt veiligheidsmaatregelen om de vertrouwelijkheid en privacy van gevoelige informatie te waarborgen. Alleen geautoriseerde personen hebben toegang tot het dossier.

De tool van Doehetzelf Nalatenschap kan je helpen om het proces soepeler te laten verlopen, de communicatie te verbeteren en je gemoedsrust te vergroten. Het biedt je het overzicht en de functionaliteiten die je nodig hebt voor een efficiënte en effectieve afwikkeling van de eenvoudige erfenis.

Regel zelf de afwikkeling van een eenvoudige erfenis met Doehetzelf Nalatenschap:

  • Overzichtelijk dashboard, toegankelijk voor alle betrokkenen;
  • Gebruiksvriendelijke interface die je stap voor stap begeleidt bij het regelen van alle administratieve taken;
  • Meer dan 3400 organisaties, waarbij je met een druk op de knop het overlijden kan melden en diensten kan opzeggen;
  • Eenvoudig de omvang van de nalatenschap bepalen en deze verdelen met de andere erfgenamen;
  • Moeiteloos de erfbelasting per erfgenaam berekenen.

 

Doehetzelf Nalatenschap: start nu

Om de tool van Doehetzelf Nalatenschap te gebruiken, hoef je slechts enkele stappen te doorlopen. Na het aanmaken van je account en het afronden van de betaling kan je direct beginnen met de afwikkeling van de eenvoudige erfenis. Hoe het precies werkt, kan je lezen op de pagina Hoe werkt het? Hier vind je ook een korte uitlegvideo.

Kom je er niet uit of heb je vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Besef jij wel hoe bijzonder jij bent? Ontdek hier de unieke aanbieding voor uitvaartverzorgers.

Kies voor een samenwerking en laat jouw klanten profiteren van 20% korting op onze tool.

Hoe werkt het?

Onze tool is gemaakt om zelf eenvoudig een nalatenschap af te wikkelen. Maar wat kun je dan precies regelen? We leggen het hier graag aan je uit. In de tool kom je een aantal bouwstenen tegen. Als je deze allemaal doorloopt, zul je de nalatenschap altijd succesvol afwikkelen. Bekijk hiernaast de korte uitlegvideo.

De voordelen

Overlijden melden

Boedelbeschrijving

Financiële afwikkeling

Overlijden melden

Boedelbeschrijving

Financiële afwikkeling

"Het afwikkelen van de nalatenschap van mijn vader werk zo een stuk fijner"

Het was heel fijn om samen met mijn broers en zussen op deze manier te werken aan de nalatenschap. We hebben dit alles als prettig ervaren. Er werd veel voor ons geregeld en hadden altijd overzicht. Echt een aanrader!

Over Doehetzelf Nalatenschap

Doehetzelf Nalatenschap is ontstaan vanuit jarenlange ervaring in het afwikkelen van nalatenschappen. We begrijpen dat nabestaanden vaak zelf de zaken willen en kunnen afhandelen. Oprichter Max Leffring heeft met zijn expertise en gedreven team een unieke tool ontwikkeld die overzicht en gemak brengt voor alle nabestaanden. Bij Doehetzelf Nalatenschap streven we ernaar om de afwikkeling van nalatenschappen eenvoudiger te maken, zodat je op je eigen tempo en zonder tussenkomst van derden de nalatenschap kunt regelen.

Zoek je een specialist?

Ben je op zoek naar iemand die je kan ondersteunen bij het afwikkelen van de nalatenschap? Bijvoorbeeld omdat er lastige zaken spelen of omdat de verhoudingen verstoord zijn?

Schakel bij een complexe nalatenschap de i-executeur in. Deze specialist is thuis in het erfrecht en kan je advies geven over het afwikkelen van de nalatenschap, of de afwikkeling volledig voor je verzorgen.

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag over onze werkwijze of onze tool? Op zoek naar praktische informatie over bijvoorbeeld het achterhalen van een testament of wanneer een notaris nodig is? 

In de uitgebreide kennisbank vind je het antwoord op al je vragen.

Zowel individuele personen als organisaties, zoals goede doelen, kunnen worden ingevoerd als erfgenamen en/of ontvangers van een legaat.

Jazeker, ook deze erfgenamen of verkrijgers van een legaat kun je als begunstigde invoeren.

Na het inloggen worden de nalatenschappen getoond waar je toegang toe is verschaft. Hieraan zit geen limiet.

Maak een account en regel zelf de nalatenschap